Fönhults Andelskupan

HOME >> Fönhults Andelskupan

TA KONTAKT MED OSS

Andelskupan


Inför säsongen 2021 erbjuder vi återigen möjligheten att köpa andelar i en bikupa hos oss på Fönhults Bigård!

 

Vår andelsbigård finns här på Fönhult i Kungsäter och vi startar med 3 bikupor för att sedan bygga på med fler. Vi räknar med att våra bikupor ger 25 kilogram honung per säsong men det kan likväl bli mer eller mindre beroende på väder och vind.

 

Varför en andelskupa? Du vill gärna göra en insats för miljön men har inte möjligheten att ställa en kupa där du bor. Eller kanske är du allergisk mot bistick men tycker att det är bra med bin till t.ex. pollinering. Det finns nog olika anledningar varför en andel i en andelskupa hos oss på Fönhult skulle passa just dig perfekt!

 

Vad får du för en andel? Det kommer att finnas 10 andelar per andelskupa och de kostar 500 kr per andel. En andel ger rätt till 1/10 del av den totala honungsskörden för just din Andelsbikupa. Din andel honung levereras i 500 grams-burkar märkta med din Drottnings namn och ditt Andels serienummer på etiketten.

Du kommer att få tillgång till en Facebook grupp till din Andelskupan och säsong. Under säsongen kommer jag att lägga upp lite videosnuttar och uppdateringar på just din Andelskupan.

 

Intresserad? Skicka ett intresseanmälan via förmuläret här bredvid och då hörs vi snart!